Logg inn eller opprett brukerkonto. Du har ingen produkter i handlekurven.

Mini Pavlova

 

Hei!

I dag tenkte jeg å dele en deilig oppskrift med dere! Mini Pavlova!

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Det beste med denne kaken er at du kan lage ferdig marengsbunnen lang tid i forveien bare du oppbevarer den tørt. Pavlova er kanskje verdens mest lettvinte og takknemlige kake å lage, også smaker den himmelsk! Her kommer oppskrift:

Marengsbunn:

5 eggehviter

1/4 ts salt

2 dl sukker

Piskes i ca 10 min. Ha marengsmassen i sprøytepose og sprøyt ut ca. 8 små, flate kaker på en stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen ved 125 °C i ca 1,5 time.

 

Eggekrem

5 eggeplommer

2,5 dl melk

4 ss sukker

3 ts maizenamel

2 ts vaniljesukker

Kok opp i kjele. Sett kjelen til avkjøling når kremen er passe tykk. Smak til kremen med vaniljesukker.


Videre piskes kremfløte som blandes sammen med eggekremen og som sprøytes/smøres på marengsbunnen. Eventuelt kan man smøre på eggekremen først for så å sprøyte på pisket kremføte.

Pynt med sesonges frukt og bær! Et tips er å fordele revet sjokolade eller hakkede nøtter på toppen!

 

 

Mmmm...

Vel bekomme. Håper det vil smake!

 

 

Hilsen

Lotta/Rafens